Ingrid

Ingrid

Am inceput sa fac balet la varsta de 9 ani la un grup de balet din Tirgu Mures. Profesoara de acolo i-a spus mamei mele ca “este foarte putin probabil sa devina o balerina deoarece are deja 9 ani si ar fi trebuit sa inceapa la o varsta mai mica…” Auzind asta, m-am motivat si mai tare ca sa demonstrez celorlalti ca pot sa devin orice vreau.

Dupa doi ani, m-am inscris la Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica din Cluj cu un an mai tarziu decat se obisnuia, dar am vazut asta ca pe o oportunitate de a invata si de a ma adapta mai repede. Intre timp m-am indragostit de aceasta arta si lucrurile au evoluat de la sine.

Toata munca a dat roade, iar dupa primul an de studii, am obtinut locul 2 la Olimpiada Nationala de Coregrafie, ceea ce m-a motivat si mai tare sa lucrez mai mult si sa am incredere in mine.

Dupa 3 ani de invatat la Cluj, am participat la un curs de balet in timpul verii tinut la Academia de Balet din Budapesta. La finalul cursului am participat la o auditie, in urma careia am fost admisa la Academia din Budapesta unde, timp de 6 ani, am facut balet cu niste profesori formidabili si cu o mare experienta de scena.

In 2019 am participat la o auditie la Opera Romana din Cluj, iar de atunci imi indeplinesc dorinta de a fi o balerina.

Iubesc ceea ce fac si sunt extrem de recunoscatoare pentru sansele care mi se ofera. Imi doresc sa pot transmite copiilor carora le predau, toata experienta acumulata de pana acum si sa reusesc sa scot tot ce este mai bun din ei.

Ma consider o fire severa, care cere mult, dar incerc sa fiu atenta in acelasi timp la nevoile fiecarui copil in parte. Nimeni nu s-a nascut perfect, dar cu disciplina, multa munca si receptivitate poti sa indeplinesti orice lucru.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro