Diana

https://stepupdancecenter.ro/wp-content/uploads/2020/06/diana-ok.jpg

Am îndrăgit dansul încă din copilărie. Mă zbenguiam și cântam prin casă cât era ziua de lungă, astfel părinții mei au decis să mă înscrie la cursuri de dans. Având doar cinci ani, profesoara de dans modern nu m-a putut integra în trupa de dans, fiind prea mică, însă „varianta salvatoare” a apărut numaidecât: cursul de balet, la care profesoara m-a primit cu brațele deschise. În cei șase ani de balet, am avut parte de o inițiere în arta baletului, învățând ce înseamnă studiul și repetițiile, spectacolele și emoțiile, dar cel mai fascinant moment a fost acela în care profesoara mi-a îngăduit să dansez în poante. A fost o experiență impresionantă care m-a făcut să îmi doresc mai mult de la mine.

Așadar, am aflat de existența unei școli de balet și de posibilitatea înscrierii la aceasta iar cu ajutorul și susținerea părinților mei, am ajuns să dau proba de admitere la această prestigioasă școală. Am fost admisă și înscrisă la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” iar acest fapt urma să îmi contureze cursul vieții deoarece ajung să mă îndrăgostesc de balet și dans în mod iremediabil.

Ajungând să studiez la Liceul de Coregrafie am aflat adevăratele taine ale baletului, de la tehnică până la interpretare și de la istoria acestuia până la ceea ce a ajuns în prezent. Am avut parte de profesori pasionați și implicați, ceea ce m-a ajutat și atunci în dezvoltarea personală și mă ajută și acum, atât ca interpretă, cât și ca dascăl, fiindu-mi vii în minte corecturile și sfaturile pe care le-am primit. De asemenea, prieteniile legate în liceu încă mai dăinuie, semn că dansul și arta unește oameni; iar această sintagmă are o importanță deosebită pentru mine.

Încă din timpul liceului am fost cooptată pentru colaborări cu Baletul Operei Române Cluj și am avut privilegiul de a dansa în spectacolele „Spărgătorul de Nuci” și „Giselle” iar după absolvire, am avut marea șansă de a dansa în faimosul „Lacul Lebedelor”, spectacol susținut pe marile scene ale teatrelor din China. Imediat după încheierea turneului din China, am început activitatea ca balerină în ansamblul baletului Operei Române și în paralel studiam artele spectacolului muzical la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj, pentru a învață și mai multe din culisele artelor.

Fiind obișnuită cu un ritm alert, am reușit sa fac față tuturor provocărilor și mai mult de atât, am început să predau cursuri de dans copiilor de la grădiniță. Nu e ușor să le insuflii celor mici magia dansului însă odată ce reușești, satisfacția e infinită.

În prezent, predau talentaților dansatori de la clasa de performanță a clubului Step Up Dance Cluj și e minunat să pot lucra cu tineri care îndrăgesc  dansul. Îmi face o deosebită plăcere să văd progresul acestor copii, de aceea, nu ma plictisesc să repet aceleași corecturi de o mie de ori, în fond, am fost și eu elevă și cunosc îndeaproape întreg procesul pentru o bună evoluție.

Îmi doresc să fiu un pedagog cât mai bun, asemeni profesorilor mei, să reușesc să îi inspir pe elevi, iar acest fapt este cât se poate de realizabil, având discipoli pasionați și muncitori. Cuvântul cheie, pentru un bun dansator, este și va fi mereu „disciplina”. Aceasta e prima lecție pe care am predat-o mereu copiilor.

Ca balerină, scopul principal este acela de a transmite emoție publicului prezent la spectacole, iar ca profesor, încerc să insuflu această dorință, acest scop și micilor dansatori.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro