Iuli

https://stepupdancecenter.ro/wp-content/uploads/2020/06/iuli-ok.jpg

Am început să dansez la vârsta de 5 ani, însă nu eram, să zicem, înzestrată cu toate calitățile necesare pentru balet. Dar nu a contat pentru că, în schimb, am fost și sunt foarte disciplinată și ambițioasă și pentru că fratele meu a plecat din Brașov, pentru a face balet, la Liceul de Coregrafie din Cluj, mi-am dorit și eu să fac asta.

Zis și făcut! Părinții ne-au susținut mereu și atunci, am mers la Cluj! De atunci și până acum, au fost multe ore de muncă, olimpiade și concursuri, de reprize de plâns dar cele mai multe au fost momente de fericire, de împlinire, de satisfacție și de recunoștință.

Cumva, nu m-am gândit că acesta va fi planul meu pe viitor dar am trăit fiecare zi și fiecare clipă și de la un moment dat, baletul a devenit indispensabil în viața mea.

Natural, după liceu, am continuat să studiez la Academia de Muzică, Artele spectacolului muzical și în același timp m-am angajat la Opera Națională Română din Cluj.

Este o meserie grea dar îți bucură sufletul pentru că am dansat în aer liber în fața a mii de spectatori, am învățat de la coregrafi excepționali, am făcut flash mob-uri, am dansat pe două scene diferite în cateva ore. Am trăit și situații neașteptate, să nu am costum în timpul spectacolului, să îmi iasă poantul din picior în mijlocul actului, să cad… atunci momente de panică, acum momente amuzante!!

De-a lungul anilor la Operă am început să învăț cum se dansează, să mă dezvolt ca și interpret, să pun suflet în fiecare mișcare, neuitând de elementele tehnice.

Dintr-o întâmplare, în facultate, am ajuns să predau balet unei grupe de copii și inițial eram destul de sceptică, aveam impresia că nu mi se potrivește dar mi-a plăcut enorm. Și totodată, vedeam o evoluție la micuțele balerine.

Cer mult de la copii, încerc să înțeleg nevoile fiecăruia, câteodată și eu mă simt ca un copil dar iubesc copii. Ochii curioși, fericirea de pe chipul lor când reușesc o mișcare, energia pe care o transmit, imi transformă o zi obișnuită într-una deosebită!

Sunt într-un continuu proces de învățare și dezvoltare și consider că acesta este un atu, pentru că îmi doresc să fiu mai bună pentru mine și pentru cei care învață prin mine.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro